De gezichtsbehandelingen worden gegeven met de gehele gezichtsverzorgingslijn van Rituals: Awareness.
De gezichtsverzorging telt vele heerlijke producten om de huid mee te reinigen, hydrateren, anti-verouderen, verzorgen en verwennen.brightening face exfoliater

Het primaire doel van mijn gezichtsbehandelingen zijn het reinigen en verzorgen van de huid. Daarnaast uiteraard ook het ontspannen en verwennen van de huid. De gezichtbehandeling bestaat altijd uit een algehele reiniging door middel van: reinigingsmilk/facewash, reinigingsscrub voor het gezicht, tonifiëren van de huid, een kruidig of neutraal stoombad, het verwijderen van oneffenheden en een hydraterend of reinigend masker. Dit kan worden uitgebreid door middel van verschillende massages van gelaat en/of hals, nek, schouders en decolleté.

De ingrediënten van de producten zijn vrijwel geheel op basis van natuurproducten.
Een van de belangrijkste ingrediënten in de verzorgende dag- en nachtcrèmes is Kombuchka: een gist-enzym dat vroeger al gebruikt werd in thee. Destijds werd Kombuchka ook wel “remedie voor onsterfelijkheid” genoemd. Kombuchka zorgt voor een gezonde, stralende huid.

Een tweede belangrijk ingrediënt is Venuceane; dit is een diepzee-extract wat zorgt voor een zachte, vochtrijke huid en zorgt voor het behouden van een vochtrijke en gevoede huid zonder vroegtijdige veroudering. De zeeplanten en het zeewater wordt al duizenden jaren gebruikt door vrouwen uit Oosterse culturen voor het behouden van een jong en mooi uitziende huid.