Over het algemeen zijn handen en voeten delen van het lichaam die veel gebruikt worden, maar waar het qua verzorging vaak als eerste tekort schiet.
Vaak heeft men last van een droge huid van de handen met nagels die kunnen scheuren of broos zijn en vastgegroeide nagelriemen. Dit is een belangrijke oorzaak voor het langzamer groeien van de nagels.

Manicure
Bij een manicure worden de handen verzorgd met een voedende scrub met een olie daarin verwerkt die de huid van de handen zacht maakt en hydrateerd. De scrub zorgt ervoor dat de dode huidcellen verdwijnen en dat er een nieuwe zachte huid tevoorschijn komt. De handen gaan in een handenbadje wat de huid laat ontspannen en kalmeren.
Ook worden de nagelriemen verzorgt met een speciale olie, cuticle remover, en teruggeduwd zodat de nagels weer kunnen ademen en dus sneller kunnen groeien. De nagels worden gepolijst, zodat het nagelbed weer mooi glad wordt zonder ribbels. Vervolgens worden de nagels mooi in de gewenste vorm gevijld. Tenslotte worden ze gelakt met een basislaag, de gewenste kleur en een toplaag.
Als afsluiting krijgen de handen één van de twee overheerlijke en verzorgende handcrèmes die de huid ultieme zachtheid en hydratatie geven.

Pedicure
Bij de voeten komt het probleem van droogheid, eelt en verwaarlozing van de huid en nagels ook regelmatig voor.
Met de voetverzorgingsbehandeling gaan de voeten in een ontspannend en kalmerend voetenbad met een speciale verkoelende schuim.
De voeten krijgen een algehele scrub wat de dode huidcellen verwijderd en een volledige hydratatie krijgt.
De nagelriemen worden behandeld met een speciale olie en worden teruggeduwd zodat de nagels weer vrij kunnen ademen en mooier kunnen groeien.
De nagels worden geknipt en geveild.
Het eelt onder de voeten word globaal verwijderd door middel van een eelt rasp/schaaf zodat de huid van de voeten weer zacht aanvoelt.
De voeten krijgen een heerlijke ontspannende massage met de speciale voetencrème van Rituals met vervrissende Chinese munt voor de verkoeling van de voeten en een versterkend vitamine complex voor een zijdezacht mooie voet.
De nagels worden ten slotte gelakt in de gewenste kleur.