Voor iedereen die houdt van ontspanning, verzorgen en verzachten van de huid en van de spieren is er een passende behandeling.

Belangrijk om te weten is dat er wordt gewerkt op het spierweefsel, met als intentie de doorstroming en doorbloeding te verbeteren en (spier)spanningen te verminderen. De klassieke massage wordt veel gebruikt als ontspanningsmassage en als stimulerende massage. Ook in de sportwereld wordt deze massage veel gebruikt, zowel voor als na het sporten.

Massage wordt in verschillende technieken gegeven. De klassieke massagebewegingen die worden toegepast bij mijn massages en lichaamsbehandelingen zijn:

Effleurages (strijken)
Strijkingen met de onderarm, hand, vuist, duim of vingers over de huid. Hierbij wordt in lengterichting over de spieren gewerkt (lengteeffleurages) of juist dwars op de spieren (dwarseffleurages) Er wordt altijd gebruik gemaakt van olie of creme om de wrijving te verminderen. Effleurages zijn heerlijke grepen, die zeer ontspannend werken en de doorbloeding van het spierweefsel bevorderd. Effleurages kunnen oppervlakkig (ontspanning) of diep (doorstroming, specifieke knopen), snel (stimulering) of juist heel rustig (ontspanning) worden gegeven.

Petrisages (kneden)
Het kneden van de spieren. Spierweefsel wordt opgepakt en dan voorzichtig en stevig gekneed. Zorgt voor een hele goede doorbloeding en loslaten van spanning in de spier.
Fricties (drukkend wrijven)
Kleine bewegingen waarbij de huid over het onderliggende weefsel wordt bewogen. Wordt meestal gegeven met de duimen. Zeer geschikt om spierknopen en spierverklevingen met te behandelen.

Tapotements (kloppen)
Stevig en ritmisch kloppen met de vuist, de hand of de vingers. Een stimulerende massage die vooral de doorbloeding van de huid sterk bevordert.

Voorafgaand aan een heerlijk ontspannende massage word er eerst een het lichaam gereinigd door middel van een lichaamsscrub op de huid. Het doel van het scrubben van de huid is het verwijderen van de dode huidcellen van de bovenste huidlaag. Het maakt de huid zacht, verwijderd droge plekjes en laat de huid opnieuw ademen.

De Hammam hot scrub heeft als hoofdingrediënten: eucalyptus, zeezout en gember; deze unieke combinatie van voedende oliën en puur zeezout zorgt voor een grondig gereinigde en ultra zachte huid. Door de toevoeging van de verwarmende ingrediënten eucalyptus en gember creëert Hot Scrub een tintelende combinatie van weldadige warmte en energieke frisheid.

Naast de Hammam hot scrub is er de Sweet Sensation scrub, met als werkende stoffen: bruine suiker en steranijs; De unieke combinatie van pure bruine suiker en verzorgende olie maakt de huid glanzend en zijdezacht. De bruine suiker verwijderd mild maar grondig de dode huidcellen en de olie hydrateert de huid. Steranijs, wat ook bekend staat om haar stimulerende eigenschappen, voegt hier nog haar heerlijk zoete en sterk aromatische geur aan toe.

Door middel van de massagecrème of olie die wordt toegepast bij de massage wordt de huid warm gemaakt waardoor de huid soepel wordt en de spieren los en ontspannen worden. De massagecrème of olie wordt uiteindelijk met warme kompresdoeken van de huid afgehaald. De behandeling word afgesloten met een rijke bodycreme die de huid hydrateert, zijdezacht laat aanvoelen en volledige verzorging geeft.

Er zijn verschillende lichaamsbehandelingen mogelijk, namelijk de volgende:

reinigen, scrubben, masseren en nabehandelen met een verzorgende bodycreme van:
– de rug, schouders en nek. (30 min.)
– van armen en handen. (30 min.)
– van benen en voeten. (30 min.)
– van het gehele lichaam. (60 min.)

Voor overige massages en behandelingen zie prijslijst.